Mustii in concert

De Abdij van Villers brengt de jonge Brusselse artiest Mustii, wiens echte naam Thomas Mustin is. Charisma en een theatraal optreden, dicht bij zijn publiek, typeren deze complete artiest.

Een complete artiest

Hij is acteur van opleiding, maar ook auteur, componist, zanger en regisseur. Als echte ‘entertainer’ wil Mustii zich uitleven en ontwikkelen in diverse complementaire disciplines. Hij laat zich inspireren door de jaren 1980, synthpop en new wave. Zijn hybride pop, betoverend en theatraal, steunt op zijn belangrijkste instrument: zijn stem.

Een mengeling van energie en lichtheid

De muziek van Mustii balanceert tussen kalme en broze momenten en energieke flitsen, dat alles in een constante zoektocht naar harmonie. Energie en lichtheid versterken teksten die soms somber en kenmerkend zijn voor onze tijd.

Zijn parcours

Vrij snel na zijn studies aan het I.A.D, kon Mustii rollen in de wacht slepen voor toneel, tv (in de serie ‘La Trêve’) en film (‘Grave’, ‘Un petit Boulot’, ‘L’Echange des Princesses’ enz.). In 2017 kreeg hij een eerste rol samen met Mathilde Seigner in de Franse tv-film ‘Je voulais juste rentrer chez moi’, waarin hij Patrick Dils vertolkt, het slachtoffer van een gerechtelijke dwaling. In 2019 ontving hij de ‘Magritte’ voor de beste mannelijke belofte om daarna de rol van Hamlet te vertolken (toneel) onder leiding van Emmanuel Dekoninck.

Hij laat zich ook snel opmerken als zanger. In 2016 komt zijn eerste EP uit, ‘The Darkest Night’ en zijn eerste single ‘The Golden Age’ kan meteen de radio’s verleiden. Hij treedt op op tal van festivals (BSF, les Francofolies de Spa, Les Ardentes enz). Na een optreden dat gesmaakt werd door de pers en het publiek in het Cirque Royal, wordt het succes bekroond met de trofee van de ‘Ontdekking van het jaar’ op de D6bels Music Awards. Zijn eerste album ‘21st Century Boy’ komt uit in de herfst van 2018 op het label Warner Music Benelux.

Mustii geeft een uitzonderlijk concert op zaterdag 28 september in de Abdij van Villers.

Praktisch

Datum en uur: 28 september 2019 om 21 u. Deuren open om 19 u.

Prijs: € 25 (staanplaats) reserveringskosten inbegrepen

TICKETS