Het Meditatiepad

De Geurentuin is verrijkt met een nieuwigheid langs het pad met geurige bloembedden: het Meditatiepad. Acht panelen markeren het parcours dat begint aan de voet van de kerk en klimt naar de Sint-Bernardkapel. Elk paneel, met teksten geschreven door het educatieve team van Emergences en gecoördineerd door Ilios Kotsou, is een uitnodiging om een houding van mindfulness te onderzoeken: niet-oordelen, geduld, de geest van de beginner, vertrouwen, aanvaarding, dankbaarheid, vrijgevigheid en vriendelijkheid.

We wilden op deze plek een Meditatiepad aanbieden omdat het op een natuurlijke wijze inspireert tot contemplatie, zoals u zelf zult ontdekken. Dit monument, beladen met geschiedenis en stiltes, is zowel een plaats van leven als reflectie, en verwelkomt u op zijn Meditatiepad voor een gedeelde ervaring.

Wat is mindfulness?

Mindfulness-meditatie gaat over pauzeren om te observeren en te voelen wat er in en om u heen gebeurt, om dan misschien bewuster te handelen in plaats van te reageren. Ilios Kotsou voegt daaraan toe: "Leren leven in volledig bewustzijn is uw vermogen oefenen om uit uw automatismen te komen en meer bewust aanwezig te zijn in uw eigen leven."

Waarvoor dient het?

Mediteren stelt u in staat de sleutels te ontdekken om uw innerlijke rust te ontwikkelen, uw welzijn te verbeteren, uzelf beter te leren kennen en ook anderen te ontdekken, u (opnieuw) aan te sluiten bij uw waarden en daardoor meer voor uzelf, anderen en de wereld te zorgen.

Het hele jaar open

De toegang tot de Meditatiepad is inbegrepen in de toegangsprijs voor de abdij. Als u regelmatig mindfulness-meditatie beoefent en meerdere keren per jaar terug wilt komen, overweeg dan om een jaarkaart te nemen.

Let op, het Meditatiepad is niet toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit. Het pad ligt in een gebied met veel trappen. Te vermijden voor mensen die zich moeilijk verplaatsen.

Een notitieboekje met de teksten van het parcours mindfulness-meditatie is verkrijgbaar voor € 2.