Brel Symphonique

Wie Jacques Brel nooit heeft zien optreden, live of op televisie, kan zich niet inbeelden wat voor een grote artiest hij wel was… 

Tijdens dit symfonische concert – op het niveau van de melodieën geschreven door ‘le Grand Jacques’ en zijn componisten – lijkt het podiumbeest dat Brel was, wel te herleven in de stem, de gebaren en het lichaam van de fantastische Filip Jordens.

« Filip Jordens krijgt alle Brel-fans op het puntje van hin stoem met zijn fenomenale Brel-hommage. Pers en publiek zijn overdonderd. Zijn vertolking van het beroemde repertoire doet de pers uitroepen : « Brel leeft weer ». Wat enkele jaren geleden begon alse en respectvolle groet, is ondertussen uitgegroeid tot een voorstelling die volledig zijn eigen bestaansrecht heeft. Tegelijk is voor iedereen duidelijk geworden dat Filip Jordens een artiest die de geest van Brel in zich meedraagt en daar – op zijn beurt – grootse dingen mee doet. Jordens reconstrueert, en dat op een manier da the heel even lijkt alsof Brel terug is. »

“Vanaf het eerste nummer word je doordrongen van de magie en de emotie van Brel”

Met de vijftig muzikanten van het Euro Symphonic Orchestra.

Reservering: https://www.classicall.be/