Er zijn 8 panelen langs de route, die begint aan de voet van de kerk en klimt naar de Sint-Bernarduskapel. Geschreven door het lerarenteam Emergences, gecoördineerd door Ilios Kotsou, is elk paneel een uitnodiging om een houding van mindfulness te verkennen: niet-oordelen, geduld, de beginnersgeest, vertrouwen, acceptatie, dankbaarheid, vrijgevigheid en vriendelijkheid.

We werden geïnspireerd om op deze plek een meditatieparcours aan te bieden omdat het van nature aanzet tot contemplatie, zoals je zelf kunt ontdekken. Doordrenkt van geschiedenis en stilte, en zowel een plek om te leven als een plek voor reflectie, verwelkomt dit monument je op zijn meditatieve pad, voor de tijd van een gezamenlijke reis.

Wat is mindfulness?

Mindfulness meditatie suggereert dat je even pauzeert om te observeren en te voelen wat er in en om je heen gebeurt en dan misschien bewuster te handelen in plaats van te reageren. Ilios Kotsou voegt hieraan toe, Leren om mindful te leven betekent dat je je vermogen oefent om buiten je automatismen te treden en meer aanwezig te zijn in je eigen leven.

Waar is het voor?

Mediteren stelt je in staat om de sleutels te ontdekken om je innerlijke rust te ontwikkelen, je welzijn te verbeteren, jezelf en anderen beter te leren kennen, je (opnieuw) te verbinden met je waarden en daardoor beter voor jezelf, anderen en de wereld te zorgen.

Het hele jaar geopend

De toegang tot het meditatieparcours is inbegrepen in de toegangsprijs van de abdij. Als je regelmatig mindfulness meditatie beoefent en graag op meerdere momenten in het jaar terug wilt komen om tot rust te komen, overweeg dan om een jaarpas te nemen.

Wacht op, het meditatieparcours is niet toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit. Het pad bevindt zich in een gebied met veel trappen. Te vermijden voor mensen die slecht ter been zijn.

Een boekje met de teksten van het mindfulness het meditatieparcours is verkrijgbaar voor €2.