(Machinevertaling)

Het documentatiecentrum van de Abdij van Villers omvat een bibliotheek en archieven.

De bibliotheek biedt het geïnteresseerde publiek een brede waaier aan informatie over de middeleeuwen en de monastieke wereld en streeft naar volledigheid wat betreft de publicaties die over de abdij worden uitgegeven.

Gezien de aanwezigheid van talrijke landschapstuinen in de abdij, biedt ze ook een brede waaier aan referenties over middeleeuwse tuinen en geneeskrachtige planten.

Het bevat ook didactisch materiaal over het dagelijks leven in de middeleeuwen.

Het centrum stelt onderzoekers ook een reeks kopieën van de archieven van de abdij ter beschikking, een mooie collectie oude en moderne foto's en een archiefcollectie (Archives du Bureau d'Architecture Pepermans) met plannen, tekeningen en oude foto's van de architecten Charles Licot en Léopold Pepermans (architecten van de restauraties van de abdij aan het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw).

Middeleeuws en cisterciënzer

Voor onderzoekers en geschiedenisliefhebbers stelt het Documentatiecentrum ook naslagwerken beschikbaar over middeleeuwse en kloostergeschiedenis, in het bijzonder over de cisterciënzerperiode.

Met zo'n 3.000 titels vervult het Centrum de permanente educatieve opdracht van de Abdij van Villers-la-Ville vzw. Het centrum is ook een bron van informatie of inspiratie voor historici, kunsthistorici, archeologen, architecten en gidsen die werken rond de abdij.

Raadpleeg de catalogus van het Documentatiecentrum online (in het Frans)

Praktisch

Het documentatiecentrum is ondergebracht in de kantoren van de abdij van Villers-la-Ville vzw en is toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit.

Boeken kunnen ter plaatse geraadpleegd worden. Fotokopieën (tegen betaling) of scans zijn beschikbaar.

Het documentatiecentrum is ondergebracht in de kantoren van de Abdij van Villers-la-Ville vzw.

Adres
Documentatiecentrum van de abdij
Moulin de l'Abbaye (1e verdieping)
Rue de l'Abbaye, 55
1495 Villers-la-Ville
België

Het Documentatiecentrum is voor het publiek geopend van maandag tot en met vrijdag, uitsluitend op afspraak.

Contact : Anne Burette
a.burette@villers.be - 071/880.993